بستنی سنتی خانگی:
مواد لازم
۱ لیتر شیر
۳۰۰ گرم شکر ۲ قاشق چایخوری ثعلب ۴ قاشق سوپخوری گلاب ۲ قاشق سوپخوری زعفران ۱ قاشق چایخوری پودر هل سفید ۱۰۰ گرم خامه صبحانه ۱۰۰ گرم پسته (خرد شده)آموزش طرز تهیه بستنی سنتی:
کاپ کیک
سیب زمینی تنوری
آلبالو پلو
زرشک پلو با مرغ
- شیر را بجوشانید. ثعلب را با شکر مخلوط کرده، آن را آرام آرام به شیر در حال جوش اضافه کنید.
- شیر را با مفتول دستی هم بزنید تا شکر در شیر حل شود.
- سپس آن را روی حرارت برداشته، وقتی شیر داغی خود را از دست داد، از صافی رد کنید تا یک دست شود.
- بگذارید شیر کمی خنک شود سپس محلول زعفران ، گلاب و هل را به شیر افزوده و هم بزنید.
- سپس در فریزر قرار دهید. هر یک ساعت یک بار خارج کرده، هم بزنید و مجدداً در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد ولی یخ نزند، این عمل را ۴ بار تکرار کنید.
- روش دیگر این است که مایه ی بستی را در دستگاه بستی ساز بریزید و در آخر پسته ی خرد شده را به بستنی بیفزایید.
- خامه را در سینی فر لبه کوتاه به ضخامت ۱تا۲ میلی متر پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند، سپس خامه را خرد کرده و داخل بستی آماده بریزید.
- بستی را با قاشق چوبی هم زده و مجدداً در فریزر قرار دهید.
- *** به علت وجود شیر و خامه در بستنی، برای افرادی که به مقدار کم لبنیات می خورند، می تواند مفید باشد. ارزش غذایی: این دستور دارای ۲۵۳۱ کیلوکالری انرژی، ۳۵۷گرم کربوهیدرات، ۵۵ گرم پروتئین و ۹۷ گرم چربی می باشد. نکات مهم:
- اگر خامه چرب باشد منجمد نمی شود پس اگر خامه ی شما چرب بود کمی شیر به آن اضافه کرده و بعد در سینی فر آن را پخش کنید.(خامه ی خشک مناسب این کار است)
- ثعلب باید مرغوب باشد تا بستنی دچار یخ زدگی نشده و کشدار شود.
- اگر شکر بستنی بیشتر از میزان داده شده باشد، بستنی نمی بندد.
- هر چه مقدار ثعلب زیاد باشد بستنی کشدارتر می شود.(البته نه بیشتر از حد مجاز)
- بهتر است برای زود بسته شدن بستنی به روش سنتی آن را در سینی های لبه دار فلزی بریزید و هر بار با کاردک آن را هم بزنید تا بستنی زود بسته شود.
- اگر از دستگاه بستنی ساز استفاده شد اجازه دهید بستنی در فریزر کمی ببندد و بعد در دستگاه بستنی ساز بریزید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم خورده و بستنی ببندد، بستنی را از دستگاه خارج کرده و در فریزر قرار دهید تا کاملاً بسته شود.