پای سیب یکی از انواع کیک های خوشمزه است که به دلیل وجود سیب های کاراملی در آن طعم دلچسبی داشته و بسیار مقوی میباشد. در ادامه طرز تهیه پای کیک به همراه نکات مهم پخت و خواص سیب را آورده ایم.
مواد لازم پای سیب خانگی
- آرد شیرینی پزی :یک و نیم پیمانه
- شکر:1 لیوان سرخالی
- شیر :1/3 پیمانه
- سیب : 2 عدد
- تخم مرغ : 3 عدد
- بیکینگ پودر : 1 قاشق مرباخوری سرپر
- وانیل : نصف قاشق چای خوری
- کره : صد گرم
طرز تهیه پای سیب خانگی همراه با نکات:
برای درست کردن پای سیب ابتدا سیب ها را خوب شسته و پوست آن ها را بگیرید، سپس آن ها را چهار قاچ کرده و دوباره برش های نازک بزنید مثل پرهای نارنگی شود.
سیب ها را همراه ته استکان آب ، کمی دارچین و یک قاشق شکر داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد.
در این میان که سیب ها در حال آماده شدن هستند بهتر است مواد پای را به شکل زیر آماده کنید.
تخم مرغ ها را شکسته و زرده و سفیده را از هم جدا کرده و در دو ظرف مجزا بریزید، نخست سفیده ها را با همزن برقی بزنید تا پف کند.
در ظرف دیگری هم زرده تخم مرغ را با وانیل و شکر هم میزنیم تا کرم رنگ شوند .بعد کره و شیر را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم .آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط میکنیم و 2 بار از الک رد میکنیم و کم کم به مواد زرده مخلوط میکنیم . در انتها هم سفیده را با زرده مخلوط میکنیم و برای اینکه پفش نخوابد با لیسک به صورت دورانی آن را هم بزنید .
سیب های سرد شده را از شهد بیرون میاوریم .
کف قالب مورد نظر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و سیب های پخته شده را روی آن میچینیم مواد کیک را روی سیب ها میریزیم.
قالب را در فری که از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت که البته به دمای حرارت فر بستگی دارد قرار میدهیم .
هیچ گاه تا قبل از نیم ساعت پخت کیک در فر را باز نکنید چون باعثخوابیدن پف آن میشود. کیک آماده شده را پس از کمی سرد شدن از قالب بیرون بیاورید و با پودر قند و دارچین تزیین کنید.
نکات مهم برای طرز تهیه پای سیب:
- برای خوش عطر شدن شیرینی می توانید هنگامی که پودر شکر را آماده می کنید، یک عدد دانه ی هل را با آن آسیاب کنید.
- بعد از آماده شدن شیرینی می توانید دو قاشق پودر شکر را به روی شیرینی الک کنید تا مزه ی شیرینی را بیشتر احساس کنید.
- برای اطمینان از پخت شیرینی می توان چنگالی را در ان فرو برد اگر روی چنگال خمیر بود به این معنی است که باید زمان بیشتری را برای پخت آن بگذارید.
- برای درست کردن یک پای ترد و خوشمزه، کره در تمام مراحل باید سرد سرد باشد. در صورتیکه کره، موقع گرفتن خمیر و اضافه کردن به آرد سرد نباشه، شل می شود و چربی پس می دهد.
- حین گذاشتن پای درفر هم کره موجود در خمیر باید خنک شده باشد، وگرنه شیر محلول در کره زودتر از زمان پخت، بخار میشود و به خمیر رطوبت پس می دهد و خمیر ترد نمی شود.
- برای پخت پای مواد رو جایگزین نکنید یعنی اگر به هر دلیلی نمی تونید از شکر سفید استفاده کنید مجاز نیستید شکر قهوه ای جاش بریزید، شکر قهوه ای کاملا بافت متفاوتی داره و در نهایت نتیجه ی شما از این جایگزینی متفاوت و گاها غیر قابل خوردن می شود، اگر مواد تشکیل دهنده ی رسپی مناسب شرایط و سلامت شما نیست یک رسپی دیگه رو انتخاب کنید.
- اگه آرد ذرت در دسترس دارید 2 یا 3 قاشق از آرد اصلی را کم کنید و بجاش آرد ذرت بریزید تا پای پوک تر و خوشمزه تر شود. اگه نداشتین کلا از آرد کیک استفاده کنید.
- پای را میتونید توی یک قالب بزرگی که بهتره وسطش سوراخ نباشه یا کاسه ماست خوری یا نیم لیوان فرانسوی درست کنید و داخل سینی فر بچینید، فقط حتما کاغذ روغنی داخلش بندازید.
نکات تکمیلی در مورد پای سیب خانگی راحت
پای سیب خانگی راحت جزو کیک و شیرینی - انواع کیک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
پای سیب خانگی راحت را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
خواص سیب:
- مصرف دو عدد سیب سطح کلسترول خون را کنترل کرده و آن را در سطح نرمال نگه میدارد.
- سیب در بهبود عملکرد دستگاه گوارش موثر بوده و خوردن آن به افرادی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند توصیه میشود.
- فیبر موجود در سیب حرکات روده را بهبود بخشیده و از یبوست و دل دردهای مزن جلوگیری میکند.
- قند طبیعی سیب انرژی زا بوده و موجب سرحالی بدن در طول روز میشود.
- خوردن سیب در طول روز از خستگی و بی حالی جلوگیری میکند.
- سیب موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و شما را از بروز بیماری ها در امان نگه میدارد.
- خوردن سیب از بروز سرطان ریه و سرطان سینه جلوگیری میکند.
منبع: نمناک