آموزش مرحله به مرحله برای تهیه خوشمزه ترین “آش بلغور”

آش بلغور  از آن دسته آش های بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه میشود در بعضی از شهرها این آش را با گوشت هم درست میکنند ولی  اغلب بدون گوشت تهیه میشود که در ادامه به روش پخت آش بلغور بدون گوشت میپردازیم.


آش بلغور (یارما شورباسه)

مواد لازم برای آش بلغور

  • بلغور :1 پیمانه
  • سیب زمینی متوسط:1 عدد
  • گوجه فرنگی متوسط :1 عدد
  • رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذاخوری
  • لوبیا قرمز :پخته 1 پیمانه
  • فلفل دلمه ای کوچک :1 عدد
  • پیاز خلال شده :1 عدد
  • نعنا خشک:1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان کافیآش بلغور
  • لیمو ترش تازه:به مقدار لازم

آش بلغور

طرز تهیه آش بلغور بدون گوشت:

برای تهیه این آش بلغور را از نیم ساعت قبل شسته و بگذارید تا خیس بخورد.

در این میان سیب زمینی را پوت گرفته و نگینی خرد کنید.

فلفل دلمه را از وسط برش زده و کلاه و دانه های داخل آن را خارج کنید و سپس خرد نمایید.

در مرحله بعد پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید سپس تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید سپس پیاز های خرد شده را افزوده و سرخ کنید.

بعد از اینکه پیازها سبک شدند نمک، فلفل و زردچوبه را بریزید و مجدد تفت دهید تا پیاز طلایی شود. 

بعد رب گوجه فرنگی را هم به آنها اضافه کنید و تفت دهید .بعد از تفت رب ، بلغور را با مقداری آب به پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید تا بجوش بیاید.

بعد از یکی ، دو جوش که خورد فلفل و سیب زمینی خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید تا با حرارت کم سیب زمینی ها بپزند.

بعد از پخت سیب زمینی ها یک پیمانه لوبیا قرمز پخته شده را اضافه کنید. و در آخر نعنا خشک را هم در غذا بریزید و موقع سرو آب لیمو ترش تازه را داخل آش بریزید.

آش بلغور

 

نکات کلیدی برای تهیه آش بلغور

  • برای جلوگیری از سر رفتن بلغور ابتدا پیاز را سرخ کرده و به آن زردچوبه بزنید پ بلغور را اضافه کنید با این کار بلغور دیگر سر نمیرود. 
  • اگر دوست دارید برای درست کردن این آش از گوشت استفاده کنید، ابتدا گوشت را خوب بپزید و بعد از ریش ریش کردن آن را به آش اضافه کنید.
  • برای تهیه این آش میتوانید سبزی را از قبل آماده کرده و در فریزر نگهداری کنید تا زمان زیادی صرف پخت آن نشود.
  • برای تهیه این آش حبوبات را از یک روز قبل بخیسانید تا نفخ آن از بین رفته و زودتر بپزد.

نکات تکمیلی در مورد آش بلغور

آش بلغور جزو غذای محلی - آذربایجانی میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آش بلغور را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

خواص بلغور:

  • بلغور گندم می تواند مانع از بروز بیماری های قلبی، سرطان، بیماری قلب و ناراحتی‌های دستگاه گوارش شود.
  •  بلغور التهاب را کاهش داده و مانع از صدمات رادیکال‌های آزاد می‌شود.
  • بلغور حاوی فیبر بوده و موجب تنظیم حرکات روده‌ای شده و برای و سم‌زدایی بدن مفید است.
  • همچنین فیبر موجود در بلغور روند گوارش کربوهیدرات و ترشح قند خون در رگ‌ها را کاهش می‌دهد.
  • مصرف بلغور گندم موجب حس سیری د فرد شده و از این رو از پر خوری جلوگیری کرده و باعث لاغری و کنترل وزن میشود.

 

منبع : نمناک

۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی