طرز تهیه چند مدل غذای دریایی متفاوت

فواید مصرف غذاهای دریایی

محافظت از بیماری هایی مانند سرطان، آرتروز ، فشار خون بالا ، سکته مغزی و بیماری قلبی

کمک به کاهش خطر افسردگی ، بیماری آلزایمر ، دمانس ، دیابت

کمک به عملکرد مغز و رشد نوزادان

جلوگیری از انتشار علائم آسم در کودکان

بهبود مشکلات حافظه

به طور کلی غذاهای دریایی از نظر خاصیت و ارزش غذایی یکی از بهترین خوراکی ها در سراسر جهان محسوب می شوند.

  

مواد لازم برای درست کردن قلیه ماهی :

وبلاگ دورهمی1397 :ماهی: 2 کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)

پیاز متوسط :3 تا 4 عدد

گشنیز : 1 کیلوگرم

شنبلیله: 250 گرم

تمبر هندی : 200 گرم

زردچوبه : 2 قاشق مرباخوری

فلفل قرمز کوبیده شده :به مقدار کم(به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)

سیر: 1 بوته

روغن :200 گرم

قلیه ماهی

 

طرزتهیه قلیه ماهی : 

سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می ریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم.

سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد.

پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم.

تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم.

تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.

در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم.


طرز تهیه سبزی پلو با ماهی :

حفظ ارزش غذایی مواد اولیه:

برای تهیه سبزی پلو با ماهی سالم در درجه اول مهم انتخاب ماهی و سبزی تازه می باشد.سبزی معمولا در طی عمل آوری و پختن مقداری از ویتامین خودش را از دست می دهد به همین علت توصیه ی ما سبزی تازه می باشد زیرا دارای ویتامین بیشتری است. حتی بعد از پختن که درصدی از ویتامینش را از دست می دهد باز هم دارای ویتامین کافی است. همچنین بهتر است سبزی را در مرحله ی آخر به برنج اضافه کنید که هم مدت زمان و هم حرارت کمتری متحمل شود تا بر اثر گرمای زیاد مولکول هایش تغییر شکل ندهد و از ارزش غذایی اش کاسته نشود.

ماهی حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله امگا 3 می باشد برای اینکه این مواد مفید در حین پخت و پز از بین نرود بهترین روش برای طبخ ماهی آب پز، بخارپز و کباب پز می باشد. زیرا سرخ کردن ماهی در روغن با حرارت بالا باعث می شود بسیاری از مواد مغذی آن از بین برود و همچنین امگا 3 موجود در ماهی با حرارت اکسید می شود و از بین خواهد رفت.

راهکارهایی یرای خوش طعم تر شدن سبزی پلو با ماهی:

ماهی بخارپز و آب پز به راحتی طعم را جذب می کند. برای خوش طعم تر شدن ماهی بهتر است ماهی را با انواع ادویه، سیر، سبزیجات متنوع، نارنج یا لیمو طبخ دهید.

برای سبزی پلو با ماهی حتما ماهی تازه انتخاب کنید و برای طبخ آن از میزان نمک کمی استفاده کنید. به هیچ عنوان از ماهی دودی برای طبخ این نوع غذا استفاده نکنید زیرا اغلب ماهیان دودی بخشی از پروسه فسادشان را طی کرده اند و علاوه بر آن دارای میزان زیادی نمک می باشند که همین امر باعث افزایش فشار خون و خنثی شدن اثرات مفید مصرف ماهی بر سلامت قلب و عروق می شود. علاوه بر نمک، ذرات دود موجود در ماهی دودی دارای ترکیبات سرطانزا می باشد.

 

مواد لازم سبزی پلو با ماهی:

برنج:1کیلو

سبزی پلو:1/5 کیلو

ماهی سفید:2کیلو

کره یا روغن مایع:200 گرم

نمک ، فلفل ،آبلیمو:به میزان لازم

زعفران حل شده:2 قاشق غذا خوری

سبزی پلو

 

طرزتهیه سبزی پلو:

ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت 3 تا 4 ساعت خیس دهید،بعد برنج را در آب جوش نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.

 ماهی را هم پاک کنید و بشویید . بعد آن را خشک کنید . به ماهی خشک شده مقداری زعفران ، نمک ، فلفل و آب لیمو بزنید و بگذارید تا ماهی دو سه ساعتی در این مواد بماند و مزه دار شود. 

سبزی ها را هم پاک کنید و خوب بشویید .بعد از اینکه آب اضافی سبزی ها گرفته شد، آنها را ریز خرد کنید.

ته قابلمه ای که میخواهید برنج را در آن دم کنید ، مقداری روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه بچینید و روی آن چند کفگیر از برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از سبزی خرد شده بریزید.

دوباره روی سبزیها برنج بکشید و این ترتیب را تا تمام شدن برنج و سبزی ها ادامه دهید.

سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بالا بیاید. بعد مقداری زعفران روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج روی حرارت کم دم بکشد.

ماهی مزه دار شده را هم در فر یا مقداری روغن سرخ کنید و به همراه سبزی پلو در دیس مورد نظر سرو کنید.

 


طرز تهیه خوراک خرچنگ

 

بعد از تمییز کردن خرچنگ و راه یافتن به درون لاک آن ،گوشت های سفید را جدا کرده(ناگفته نماند که درون چنگالهای خرچنگ هم گوشت سفید هست) با آب میشوییم . هم میتوان آن را آبپز کرد و هم میتوان آن را مانند میگو طبخ کرد.گوشت ها را درون مایع مخلوط از ماست یا شیر +۲ عدد تخم مرغ+۱ عدد پیاز رنده شده+ ۱قاشق بیکینگ پودر +۱ قاشق سس مایونز +کمی زعفران +نمک +فلفل برای نیم الی یک ساعت میگذاریم.

بعد گوشت را با آرد سفید آغشته کرده در روغن داغ (مخصوص سرخ کردن)سرخ میکنیم.

میتوان برای خوشمزه تر شدن و تزیین از جعفری و لیمو ترش استفاده کرد.

خوراک خرچنگ: در ابتدا خرچنگ را می‎جوشانند و بدون آنکه لطمه‎ای به پوست پشت و زیرشکم آن وارد شود، گوشت را در می‎آورند و شاخک‎های پخته شده خرچنگ را نیز نگاه می‎دارند، بعد گوشت خرچنگ را با سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ می‎کنند و آن را لای پوست پشت و شکم خرچنگ که مثل دو لایه صاف محکم است، می‎گذارند و برای اینکه گوشت وسط آن به بیرون نریزد، لبه پوست خرچنگ را با نخ به هم می‎دوزند و آن‎ها که فر دارند خرچنگ را در فر، می گذارند تا حسابی پخته شود. سپس خرچنگ را از فر بیرون آورده و با خمیر، شاخک‎های خرچنگ را به پوست محتوی گوشت پخته می‎چسبانند و آن را عین خرچنگ زنده و اولیه درآورده و سر سفره می‎گذارند.

یک نوع دیگر خوراک خرچنگ

خوراک خرچنگ

——————-

مواد لازم :

الف –

حدود ۲۵۰ گرم گوشت پاک کرده خرچنگ

۲ قاشق غذا خوری پودر نان سوخاری

ب

۱ عدد تخم مرغ

۴/۳ فنجان سس مایونز

کمی سس کچاپ یا هر نوع سس به دلخواه

۲ /۱ قاشق غذا خوری جعفری خرد شده

۲ قاشق غذا خوری سسس خردل

۱/۲ قاشق چای خوری ادویه مخصوص غذا های دریایی

 

*( زعفران یک مثقال٬ زنجبیل دو مثقال٬ دارچین ۱۰ مثقال٬ فلفل سیاه یک مثقال٬

میخک نیم مثقال٬ زردچوبه ده مثقال و کمی هم زیره سیاه حدوداْ ۵ مثقال)

همه اینها را مخلوط کرده و در یک شیشه دربسته نگهداری کنید و همواره در منزل

داشته باشید(خراب هم نمیشود) این ادویه ی ماهی شماست.

 

طرز تهیه :

تمام مواد را داخل یک ظرف گود ریخته و هم بزنید . و سپس مواد قسمت الف را کم کم به مواد اضافه کنید .

مواد را به چند قسمت دلخواه تقسیم کنید و داخل سرخ کن  و یا ماهیتابه پر از روغن به مدت ۲ ال ۳ دقیقه سرخ کنید تا دو طرف آن طلایی شود.

میتوانید با خیار شور و گوجه فرنگی و انواع سبزیجات آنرا سرو نمایید .

خرچنگ را میتوان کباب یا گریل کرد . از روغن زیتون و پیاز و کمی سیر و سرکه میتوان مخلوط سسی درست کرد و خرچنگ را داخل آن خواباند و پس ازگذشت چند ساعت آنرا گریل یا کباب نمود.


مواد لازم برای تهیه میگو پلو

300 گرم میگو

2 پیمانه برنج خام

6 الی 7 قاشق سبزی پلویی خورد شده

1 عدد پیاز

5 الی 6 حبه سیر متوسط

زعفران دم کرده به مقدار لازم

فلفل قرمز به مقدار لازم

نمک و زرچوبه به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه میگو پلو

مواد لازم برای تهیه میگو پلو

مراحل تهیه میگو پلو

ابتدا پیاز رو نگینی خورد کرده و با کمی روغن تفت میدیم.

وقتی پیاز کمی نرم شد سیر خورد شده و زرچوبه هم اضافه میکنیم.

مواد رو با هم تفت میدیم تا نرم بشن و بعد میگوها رو اضافه میکنیم. نباید بذاریم تا سیر و پیاز سرخ بشن چون بعد از اضافه شدن میگو ها هم باز قراره تفت داده بشن و ممکنه بسوزن.

حالا به میگو ها زعفرون و فلفل قرمز هم اضافه میکنیم مقدار فلفل به این بستگی داره که چقدر غذاهای تند رو بپسندین ولی من بهتون تندش رو پیشنهاد میکنم.

میگو و مابقی مواد رو با هم تفت میدیم تا میگوها خودشون رو جمع کنن و بپزن و کمی هم سرخ بشن حالا مایه میگو پلو ما حاضره.

برنج رو آبکش میکنیم و داخل یه کاسه برنج، سبزی و مایه میگو رو با هم مخلوط میکنیم بهتره برای مخلوط کردن مواد همه مواد رو به دو یا سه قسمت تقسیم کنیم تا خوب با هم مخلوط بشن. حالا مخلوط پلو و میگو رو برای مدت 30 الی 45 دقیقه دم میذاریم.

حالا میگو پلو خوش طعم ما حاضره و میتونیم سروش کنیم … نوش جان


طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی

ماهی شکم پر یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی است که شما می‌توانید هم با ماهی شمال و هم جنوب درست کنید. معمولا برای تهیه ماهی شکم پر شمالی از «رب انار و گردو» و برای تهیه ماهی شکم پر جنوبی از «سیر، تمبرهندی و سبزیجات و ادویه‌های جنوبی» استفاده می‌شود. ماهی‌ که ما انتخاب کردیم، قزل آلاست. شما می‌توانید از هر ماهی شمالی که مد نظرتان است، استفاده کنید. با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر شمالی

ماهی قزل آلا

یک عدد

پیاز

یک عدد

سیر

دو حبه

رب انار

دو قاشق غذاخوری

سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، شنبلیه)

سه قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و ادویه ماهی

طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی

مرحله اول

ابتدا ماهی قزل آلا را شسته و سر و دم آن را جدا کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا آب آن کاملا خارج شود. اگر می‌خواهید ماهی را مجلسی‌تر سرو کنید، بهتر است آن را به صورت کامل طبخ کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و به آن کمی نمک، آبلیمو، آویشن، فلفل و ادویه ماهی اضافه کنید. سپس ماهی به مدت سه تا چهار ساعت داخل مواد بخوابانید و خوب ماساژ دهید تا ماهی مزه‌دار شود.

مرحله دوم

در فاصله‌ای که ماهی را کنار گذاشتید، مواد داخل شکم را آماده کنید.

پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید سپس سبزیجات معطر را اضافه کنید. ادویه ماهی، گردو و رب انار را نیز اضافه کنید و مواد را کمی دیگر با حرارت ملایم تفت دهید. مواد داخل شکم آماده است. آن را کنار بگذارید تا خنک شود.

ماهی را از مواد خارج کرده و پوست آن را تمیز کنید. داخل شکم ماهی را با مواد پر کنید و به وسیله خلال دندان دور تا دور ماهی را به هم وصل کنید.

مرحله سوم

داخل ظرف فر را با کره چرب کنید. ماهی را داخل ظرف گذاشته و هر سبزیجاتی که مایل هستید، کنار آن بچینید. سپس مقدار کمی آب داخل ظرف بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید.

ظرف را به مدت ۴۰ دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید. سپس فویل را بردارید، مقداری زعفران روی ماهی بریزید و فر را به مدت ۱۰ دقیقه روی حالت گریل بگذارید تا سطح ماهی طلایی‌رنگ شود.

ماهی شکم پر شمالی آماده است. می‌توانید کنار سبزی پلو سرو کرده و نوش جان کنید.

 

منبع: ashpazbaashii

 

۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی